Winterstalling voor uw boot bij Delta Marina

We hebben dit jaar kunnen genieten van een prachtige zomer op het water. Nu is het weer tijd om de boot winterklaar te maken en veilig te stallen zodat u volgend jaar weer zorgeloos kunt genieten van Zeeland en het prachtige Veerse Meer.


Winterberging

Van 1 oktober tot 1 april kunt u uw schip veilig stallen in onze winterberging, eventueel overdekt. U kunt bij Delta Marina uw schip buiten op de kant of onder de overkapping stallen. Met onze kraan die tot 16 ton kan dragen, halen wij uw boot uit het water. Het onderwaterschip wordt schoongespoten en we plaatsen het schip op de bok. Daarnaast kan desgewenst ons Service team diverse onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

 

We kunnen schepen tot een gewicht van 16 ton op de wal plaatsen en hebben plaats voor 220 schepen. Daarbij is het mogelijk om 2 masters, catamaran en trimaran te hijsen. Ook boten met een staande mast kunnen bij ons gestald worden.

 

Korting voor ligplaatshouders van Delta Marina

Met een jaarligplaats in onze haven maakt u ook nog gebruik van extra korting van 25% op het winterstallingstarief.

 

Heeft u vragen over de winterstalling van uw boot? Neemt contact op met onze collega Toine via +31-113-307173 of servicecenter@deltamarina.nl voor de winterstalling van uw boot bij Delta Marina.

Delta Marina Service Center

Volgend seizoen zorgeloos varen? De winterperiode is uiteraard ook de beste periode voor groter onderhoud en/of vervangingen van motoren, apparatuur of andere zaken. Voorkomen is altijd beter dan genezen en maak daarom gebruik van de winter om uw schip weer tip top in orde te (laten) maken!

Ons Service Center helpt u graag met reparaties en onderhoud aan uw schip. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een vakkundig team van goed opgeleide medewerkers die veelal zelf ook watersporter zijn.

 


Onderstaand een omschrijving van de werkzaamheden die onze specialisten voor u kunnen uitvoeren: 

Motor servicebeurt: Olie verversen, olie- en brandstoffilters vernieuwen, zinkanoden controleren/vernieuwen, waterpomp controleren, impellor controleren/vernieuwen, klepspeling bijstellen en koelvloeistof vervangen indien noodzakelijk, vacuüm ventiel op werking controleren. Verder worden er controles uitgevoerd op lekkage, motorfundatie, V-riemen, luchtfilter e.d.

Motor winterklaar maken: Aftappen van buitenkoelsysteem en doorspoelen met antivries. Interkoeling controleren op vorstbeveiliging. Afsmoren van benzine motoren om deze te conserveren voor de winter.

 

Service keerkoppeling: algehele controle, olie verversen, indien aanwezig filter vernieuwen.

Service saildrive: algehele controle, olie verversen, controleren /vernieuwen van zinkanoden.

Service Z-drive: algehele controle, demonteren van de Z-drive, olie verversen, anoden controleren/ vernieuwen, balgen controleren c.q. vernieuwen, smeerpunten doorsmeren.

 

Aandachtspunten: de rubberafdichtingen bij de saildrive van Volvo Penta. Hierbij is, door de fabrikant voorgeschreven, dat deze om de 7 jaar moeten worden vernieuwd.

De bekende Volvo Penta seal van een schroefas moet volgens voorschrift om de 5 jaar of 500 draaiuren worden vernieuwd. Voldoet u hier niet aan en er ontstaat een probleem of schade, dan bestaat de mogelijkheid dat u geen beroep kunt doen op uw verzekering.

Onderhoudskaart: Van de motoren die wij in onderhoud hebben wordt een onderhoudskaart ingevuld. Hierop worden bij service de uitgevoerde werkzaamheden vermeld. Het is b.v. niet noodzakelijk jaarlijks de kleppen te stellen en de keerkoppeling te verversen. Op deze kaart kunnen wij zien welke werkzaamheden wanneer zijn uitgevoerd en welke nog uitgevoerd dienen te worden.

 

Drinkwatersysteem winterklaar maken: Drinkwatertank wordt geleegd en de leidingen en boiler worden afgetapt. Drinkwaterfilters worden gereinigd/vervangen.

 

Jachtzeilen en bootkappen: Indien gewenst kunnen wij deze laten reinigen en impregneren bij een gespecialiseerd bedrijf.

 

Reddingsvlot: De keuring wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. Bij het gekeurde vlot wordt een keuringscertificaat geleverd. Wat ook noodzakelijk is voor sommige verzekeringen.

 

Winterberging: Het winterstallingseizoen loopt van 1 oktober tot 1 april. Wanneer uw schip na 1 april op de wal blijft staan, geldt het normale zomer staantarief. Het stallingstarief is verschuldigd vanaf reservering, ongeacht de datum van het uit het water halen.

Indien gewenst kunt u op het reserveringsformulier nog andere uit te voeren werkzaamheden opgeven.

In het voorjaar verzoeken wij u, in verband met een goede planning, ons tenminste een week van te voren te berichten wanneer wij uw schip te water moeten laten.

 

Antifouling: Tarieven voor antifouling zijn exclusief schilderen van Z drive’s.

 

Let op: Indien u zelf werkzaamheden aan uw schip gaat uitvoeren het volgende: Er mogen geen steunen van de botenstoel worden losgenomen. Afkrabben en schuren uitsluitend met stofafzuiging. Bij schilderwerkzaamheden moet u een zeiltje onder de boot leggen.

Deze zijn in de winkel gratis te verkrijgen/huren.